SINOPSI

En un castell hi ha un príncep malcriat i pervers que menysprea a tothom. Una nit una dona molt vella demana asil per una nit al castell. El príncep veient que és una dona molt gran i lletja la fa fora. Aleshores la vella es transforma en una fada que llença un malefici i converteix el príncep en Bèstia. La única manera de trencar el malefici és que una noia s'enamori de la Bèstia.

Passant els anys, i de cop un dia entra una noia al castell.

Podrà la Bèstia, fer que la noia s'enamori?

Unes paraules...

Fa més de quinze anys, aquest clàssic francès tornava a les pantalles de cinema, però aquesta vegada ho feia en el format de dibuixos animats. Tothom que la va veure, es va quedar meravellat del relat i de la fantàstica adaptació en forma de musical. Anys més tard i de mans de la mateixa productora, aquest conte immortal va a passar als escenaris teatrals, assolint un dels èxits de taquilla més gran que hi han hagut mai en aquest país.

Sempre hem mirat aquest conte amb molta cura, i ara per fi, després de donar-li moltes voltes hem decidit posar el nostre gra de sorra personal, a la història de "l'amor es troba a l'interior". Aquesta frase determina molt més del que creiem la nostra societat actual i nosaltres la fem servir com a eslògan en contra del racisme i la xenofòbia, volem llençar un crit a favor de la tolerància ja que sense això, nosaltres mateixos deixem de ser persones i comencem a ser salvatges.

Evidentment que ningú es pensi que hem fet un versió més moderna ni res d'això, no li cal ja que l'obra original, ja parla d'aquest tema. Si ens hem permès unes quantes llicències respecte el text original. T'imagines actualment una bella i bèstia sense Dindon i Lumiére?

Nosaltres tampoc. I a més a més hem afegit cançons i un munt de sorpreses que esperem us agradin molt.

Així doncs, Veus-Veus, intentant recrear una dels més fantàstiques històries d'amor, on no hi ha lloc per la intolerància, i jugant amb colors molt vius, presentem el nostre particular muntatge de La Bella i la Bèstia, al que hem afegit cançons noves per poder així traslladar el públic de nou, i gaudir amb nosaltres el plaer de representar el conte que va marcar una tota una època.


FITXA ARTÍSTICA

Montse González BELLA
Noly BÈSTIA
Jordi Font MAURICE, DINDON
Albert Doz GASTON, LUMIERE


FITXA TÈCNICA

Enregistrament: R. Boya - S. Cerni
Coreografies: Mireia Vericat
Escenografia: Xevi Ribas i Eli Rodríguez
Màscares i Vestuari: Berta Riera / Teresa Clopès
Disseny gràfic: Inés Moltó
Músiques: Albert Doz
Adaptació: Albert i Gabriel Doz
Producció Executiva: Jordi Font
Direcció: Gabi Doz
Producció: Veus-Veus


MUNTATGE

L'escenografia de dues estructures mòbils que representen els decorats de l'obra: la casa de bella, un bosc, un castell i diferents sales del mateix castell.

Els dibuixos de l'escenografia i el vestuari del muntatge, s'han realitzat amb la idea de que l'espactador, vegi uns personatges sortits d'un còmic. Tan el castell com algun traçat del vestuari, tenen el que s'en diu un contorn en negre tal i com utilitzen els nens per pintar.

REQUERIMENTS TÈCNICS

Potència eléctrica:
Màxim 12000 Watts (40 Ampers)
Mínim 4000 Watts (16 Ampers) a 220 Volts


La Bella i la Bèstia, és un espectacle adreçat a educació Infantil, cicle inicial i cicle mitjà Quatre actors canten i ballen en directe durant una hora. El muntatge gràcies als coneguts personatges com el Lumiere, Dindon, Gaston, Bella i Bèstia, un vestuari vistós i una escenografia de colors vius, transporta l'espectador, al món fantàstic dels castells encantats, per passar les aventures més divertides i emocionants que pot crear la màgia. Aquest és el muntatge número tretze de la companyia.